Πριν αγοράσετε μια ξυλόσομπα (Ανάγκες)

Αγοράζοντας μια ξυλόσομπα κάνετε μια επένδυση σε ένα προϊόν που θα το κοιτάζετε μέσα στο σπίτι σας για τα επόμενα χρόνια, όπως ένα έπιπλο.

Έτσι, η σόμπα αυτή πρέπει να καλύπτει τις απαιτήσεις σας. Ο χώρος που θα τοποθετηθεί η σόμπα σας, την περιοχή που θα θερμαίνει και το είδος του κτιρίου είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες.

Άμεση ή μακροπρόθεσμη θέρμανση

Οι ενεργειακές σόμπες δεν διαφέρουν μόνο στην εμφάνιση, αλλά στον τρόπο και την ποιότητα καύσης, στην απόδοση και τις προδιαγραφές υλικών που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία τους. Αυτά τα κριτήρια παίζουν σημαντικό ρόλο κατά την επιλογή της σόμπα σας. Επιπλέον να έχετε επίγνωση ότι σημαντικό ρόλο έχει η στεγανότητα της πόρτας της σόμπας καθώς επίσης και η θέα της φλόγας από το τζάμι.

Αφιερώστε χρόνο για να ζεστάνετε το σπίτι σας, αντί να σκέφτεστε την καθαριότητα

Σε γενικές γραμμές, οι σόμπες ξύλου δεν θα χρειάζονται πολύ καθάρισμα. Αλλά θα πρέπει να ελεγχτεί και να καθαριστεί πριν την έναρξη της κάθε χειμερινής σεζόν. Επίσης μπορεί να καθαριστεί η σόμπα σας από μέσα, όταν η σεζόν έχει τελειώσει. Είναι μια καλή ιδέα να αφαιρέσετε τις κόφτρες για να ελέγξετε εάν υπάρχει ελεύθερη διέλευση (από καπνό) στην καμινάδα. Επιπλέον πρέπει να γνωρίζετε ότι σόμπες ξύλου δεν είναι ανθεκτικές στο νερό. Κατά συνέπεια, όλες οι εργασίες συντήρησης, μέσα και έξω, πρέπει να πραγματοποιηθούν χωρίς τη χρήση νερού. Επίσης, ακολουθείτε πάντα τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και ενημερωθείτε σωστά από τον προμηθευτή σας.

Θέρμανση για λίγα ή πολλά τετραγωνικά μέτρα

Η μεγάλη σόμπα δεν είναι απαραίτητο ότι είναι και η καλύτερη για το σπίτι σας. Έτσι βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει την κατάλληλη ενεργειακή σόμπα σε σχέση με την περιοχή που σκοπεύετε να θερμάνετε. Πάντα να εξετάζετε την ικανότητα θέρμανσης και τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Στην Lotus, oι περισσότερες σόμπες έχουν επαρκή παραγωγή ενέργειας (ισχύ) για την κάλυψη των αναγκών σας. Να έχετε κατά νου ότι μία μικρή σόμπα με ένα μικρό θάλαμο καύσης θα κάψει καθαρά και καλύτερα με λιγότερα ξύλα από ότι μια μεγάλη σόμπα με την ίδια ποσότητα ξύλων. Έτσι επιλέξτε την σόμπα σας σε συνεννόηση με τον προμηθευτή σας, για το συγκεκριμένο μέγεθος, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας. Οι σόμπες Lotus έχουν την ικανότητα να ζεστάνουν χώρους από 40-150 m2.

Νιώστε άνετα με την συνείδηση σας καθαρή

Κατά την επιλογή της ενεργειακή σας ξυλόσομπα, θυμηθείτε να ελέγξετε αν η σόμπα έχει εγκριθεί και πιστοποιηθεί με τα πρότυπα προστασίας του περιβάλλοντος. Κατά κανόνα, όσο πιο πολλά πρότυπα διαθέτει μια σόμπα, τόσο καλύτερα θα είναι για το περιβάλλον. Τα τζάκια και οι σόμπες Lotus διαθέτουν τις πιο αυστηρές πιστοποιήσεις (Γερμανικές, Αυστριακές, Νορβηγικές, Ελβετικές κ.α.).

Δείτε: Πρακτικός οδηγός για την καύση ξύλου